TCA Kimyasal Peeling kullanmak

Kimyasal “peeling”, bir kez yahut az kimyevi ajanın deriye uygulanması ile deride türlü derinliklerde kontrollü hasar oluşturulması okunuşu sağlıklı müşterek derinin ortaya çıkmasını hedefleyen uygulama yöntemidir. Tca kimyasal peelingde amaç, deri tabakalarında istenilen derinliğe derecede hasar oluşturmak ve rejenerasyon sırasında yara iyileşmesinin avantajlarından yararlanarak çeşitli lezyonların tedavisini sağlamaktır.

Tca kimyasal peeling

Uygulanan maddenin içeriğine, derişim okunuşu pratik yöntemine sadık olarak epidermise, papiller okunuşu retiküler dermise büyüklüğünde penetrasyon gösterebilir. kimyevi peeling uygulamaları penetrasyonun derinliği, oluşturulan hasar ve müessiriyet derecelerine gereğince yüzeysel, midi ve yoğun tutulmak üzere tepesi grupta toplanır:

Yüzeysel “peeling”

Stratum korneumun soyulması, henüz dolgun ancak epidermal tabaka oluşumunun uyarılması ile deri yapısının düzeltilmesidir. gelişigüzel soymada, trikloroasetik hamız TCA %10-25, Jessner’in solüsyonu, alfa hidroksi hamız AHA, salisilik asit ve tretinoin solüsyonu kullanılabilir.

Orta derinlikteki “peeling”

Papiller okunuşu arka retiküler dermiste harabiyete havada açarak pigment değişikliklerini, hafif-orta derecedeki kırışıklıkların tedavisini okunuşu içeren fotoyaşlanma etkilerini düzeltmede ve ayrıca aktinik keratoz tedavisinde etkili olan bir kez yöntemdir.

Derin “peeling”

Epidermis, papiller okunuşu retiküler dermiste nekroz ve inflamasyon oluşturarak aşırı fotoyaşlanmada uygulanan etkili eş yöntemdir.
Orta okunuşu dip kimyasal soyma işlemi için; %35-50’lik TCA, Jessner’in solüsyonu okunuşu %35’lik TCA kombinasyonu, %70’lik glikolik hamız ve %35’lik TCA kombinasyonu veya %88’lik asit fenik kullanılabilir.

Uygulama

Saç bandını takın, görüş çevresi, büyüklenme delikleri ve ağız kenarlarını vazelinleyin. Cildi hafif bir kez jelle temizleyip durulayın Ardından alkole batırılmış pamukla silin. Yüzey neden derecesinde temizlenmiş ise o genişliğinde asit tesirli olacaktır.

Eldivenlerinizi giyin. Tca kimyasal peelingi içki kâseye dökün ve pamuklu çubukları batırarak alından başlayın, tüm yüze göz çevresi müstesna sürün. Kronometreyi çalıştırın. Çubukları bastırmadan, saygılı yüzeyde gezdirin. Yoksa bazı yerleri fazla yakmış ve kalın silisli tutturmuş olursunuz.  Bir zaman bittiğinde yüzünüzü karbonatlı suya batırılmış pamukla silin. 3-4 kez hav yenileyerek gene silin. Suyla durulayın. Hemen shea butter’ı sürün, bastırmadan iyice yedirin. Bu onarıcı ve nemlendirici düşman olası olduğunca sık yüze sürün.

Ertesi güne fazla gergin, kaknem ve yüzeyinde zayıf sadece muşamba varmış gibi hisle uyanacaksınız. Nemlendirici yağları seçenek sürmeye ek edin. Mimik yerlerinden çatlamaya okunuşu çok zayıf ancak tabaka soyulmaya başlayacak. Tıpkı güneş yanıklarında derinin soyulmasına müşabih yalnız kalınlıkta… Sakın bu derileri çekmeyin soymayın! Bol nemlendirici sürüp bırakın. toplantı çok hassaslaşacaktır. Pembeleşecektir. Korkmayın. Bunlar 10 güne dek normale dönmeye başlayacak. Sıcaktan, duygudan ve rüzgârdan, güneşten okunuşu ışınlarından uzak durun. bilinmeyen çıkacak olan deride lekelenmeler yapabilirsiniz. Bu sebeple sabahları 3 saatte bir kez 30 spf güneş koruyucuyu yineleyin ve asla sürmeyi unutmayın!